Blogi
Tänään tätä mieltä, huomenna jotain muuta...

Perjantai, Toukokuu 4, 2018, 16:57 | Ei kommentteja »

Mitä tulee mieleen sanasta mummo? Jotain pehmeää ja pyöreää? Sukankutimet ja keinutuoli? Räsymatto ja raanu? Leppoisa eläkeläinen, joka antaa aikansa lapsenlapsilleen, pyyteettömästi?


Keskiviikko, Huhtikuu 25, 2018, 17:54 | Ei kommentteja »

Kun nainen tulee iltapimeällä tyhjään kotiin tai menee yksin kesämökille, hän tarkistaa ensimmäiseksi, ettei kaapeissa tai sänkyjen alla lymyile mörkö. Siis joku mies.


Tiistai, Huhtikuu 10, 2018, 12:34 | Ei kommentteja »

Eräänä aamuna Hannele Koo katsoo työpaikkansa kahvihuonetta. Mitä ihmettä siellä on tapahtunut?


Torstai, Maaliskuu 22, 2018, 14:37 | Ei kommentteja »

Kun nainen ohittaa maagisen viidenkymmenen rajan, mikään ei enää ole varmaa. Työpaikka saattaa mennä alta milloin tahansa, terveys voi pettää, puoliso kuolla tai vaihtaa nuorempaan tai tapahtuu jotain muuta, mikä romahduttaa tulevaisuudensuunnitelmat.


Perjantai, Maaliskuu 16, 2018, 09:38 | Ei kommentteja »

Olen nainen. Olen myös äiti ja vaimo. Nuorena kuvittelin olevani Ihminen, sukupuoleton älyllinen olento. Uskoin, että sukupuolet ovat tasa-arvoisia ja kaikilla on samat mahdollisuudet elämässä, että kaikki on itsestä kiinni. Olin väärässä.Blogin kirjoittajat
ovat Oma huone -työryhmän jäseniä ja kertovat huomioitaan sivuston aihepiireistä ja vähän muustakin maailmanmenosta, välillä kieli poskessa ja välillä tiukasti keskellä suuta, joskus silmälasit vinossa ja kukkahattu kireällä muttei koskaan pahaa tarkoittaen.
Hannele Koo, viisikymmentä ja risat, kiinnittää huomiota havaitsemiinsa ikäsyrjiviin käytäntöihin, mutta on siitä huolimatta aidosti hellä ja kiltti humanisti. Ainakin useimmiten.
Vastatuuleen huutelija ihmettelee, äimistelee ja ärsyyntyy, kysyy mieluummin kuin vastaa eikä halua olla valju keskitien kulkija (vaikka todellisuudessa onkin).
Tuulia on viisikymppinen tyhjän pesän hautoja, joka yrittää ymmärtää ajan kulumista ja päästä sinuiksi ikääntyvän itsensä ja maailman kanssa.
(c)2018, Kaikki oikeudet pidätetään