Ilmaisia kesähuveja, osa 2

Mitä tehdä, kun on matti kukkarossa mutta loma edessä? Silloin nautitaan kesästä kotikonnuilla ja puuhaillaan kesäkivaa, johon ei tarvita rahaa. Sellaistakin on, kunhan vähän katselee ympärilleen.
Rannalla kävely

Merenranta, järvenranta, joenranta… Vedessä on jotain kiehtovaa. Se antaa oman sävynsä maisemaan ja tarjoaa aisteille virikkeitä: nähtävää, kuultavaa ja haisteltavaa. Ihokosketustakin, jos vettä kauhoo kädellä tai jalalla. Tuuli kahisuttaa rantakaislikkoa, lokit kirkuvat ja nenään tulvii merilevän tai rantaruovikon tuoksu. Vedestä heijastuu rantamaiseman kuvajainen. Sielu lepää.
Saunominen

Jos omaa saunaa ei ole, voi löylyjen rentouttavasta lämmöstä nauttia uimahallissa tai yleisessä saunassa. Saman auvoisan elämyksen antaa kylpy. Veteen loraus kylpyöljyä tai -vaahtoa ja nauttimaan!
Ilmaiskonsertit

Puistoissa, kirkoissa ja erilaisilla esiintymislavoilla järjestetään kesän mittaan lukuisia ilmaiskonsertteja. Tietoa löytyy kaupunkien ja paikallislehtien verkkosivuilta. Eikä pidä unohtaa katusoittajia, joista monet ovat todella taitavia, usein ammattimuusikoita tai sellaiseksi opiskelevia.
Bussin ikkunasta katselu

Ohi vilistävässä maisemassa on jotain rauhoittavaa. Mitä pitempi matka, sitä paremmin ehtii vaipua ajatuksettomaan tilaan, jossa silmät rekisteröivät näkemäänsä mutta aivot eivät juutu käsittelemään yksityiskohtia. Ajatukset harhailevat maiseman lennättäminä sinne tänne. Joskus syntyy oivallus, loistava ajatus tai ratkaisu mieltä kaihertaneeseen ongelmaan. Miten ylellistä vain istua ja olla rauhassa. (Mieluiten niin, ettei vieressä istu ketään.) Rahaa tarvitaan bussilipun verran.
Kaupungilla kuljeskelu

Kaduilla vaeltelua ja ihmisten katselua, flaneerausta, harrastivat erityisesti 1800-luvun pariisilaisrunoilijat. Se on kelpo ajanvietettä edelleen. Kun ei ole menossa mihinkään, huomio kohdistuu asioihin, joita ei kiireisenä huomaa. Kahvilan ovenraosta lehahtaa kahvin tuoksu, jostain kuuluu astioiden kilinää, korviin kantautuu vieraskielistä puheensorinaa, ja silmä löytää rakennuksista kiinnostavia yksityiskohtia. Vastaantulijat ovat persoonia, kaikki erilaisia.
Kirkot

Kirkot ovat arkkitehtonisia erikoisuuksia. Moni kirkko edustaa aivan eri rakennustyyliä kuin ympärillä olevat talot. Kirkoissa voi yleensä vierailla vapaasti, ja niissä on omanlaisensa tunnelma ja omaleimaisia yksityiskohtia. Ei tarvitse olla uskonnollinen, jotta penkissä voi viettää hiljaisen hetken arkkitehtuuria ihaillen tai omiaan ajatellen.
Leipominen

Sormet taikinaan (tai saveen, multaan, muovailuvahaan…) ja puristelemaan. Jotain liki alkukantaista on tunteessa, jonka sormien välistä pursuava taikina herättää. Kun on aikansa puristellut ja vääntänyt, voi antaa luovuutensa kukoistaa ja muotoilla taikinasta mitä mieleen sattuu juolahtamaan.
Tanssiminen itsekseen

Lempibiisi soimaan ja vartaloa vatkaamaan! Miten miellyttävä tapa pitää paikat vetreinä. Vartin tanssisessio nostaa hien pintaan ja käy kuntoilustakin. Parasta on kuitenkin hyvä mieli. Musiikki ja tanssi saavat mielihyvähormonit liikkeelle.
Pallon heittely

Milloin olet viimeksi heittänyt palloa? Seinää vasten, ilmaan tai jollekulle toiselle? Pompottanut lattiaan? Jongleerannut? On aika kaivaa pallo esiin tai hankkia sellainen, jos sitä ei vielä ole. Pallon heittely purkaa stressiä ja kehittää koordinaatiokykyä. Ja on hauskaa!

(c)2018, Kaikki oikeudet pidätetään